Mijn naam is Judith Knapp-Brouns, 38 jaar, getrouwd met Martijn en moeder van Madelief, Lieselot en Olivier. In juni 2010 heb ik Leren & Meer, mijn eigen praktijk voor begeleiden & ontzorgen opgericht.

Ik ben 10 jaar als fulltime leerkracht werkzaam geweest in het onderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen. Ik werkte toen, naast mijn reguliere baan, als persoonlijke begeleidster van jongeren met een verstandelijke beperking en zette mijn kwaliteiten in als Remedial Teacher tijdens trainingen die ik verzorgde voor een landelijke Remedial Teaching bureau.

Gedurende mijn onderwijscarrière en de jaren die daarop volgden heb ik mijn kennis verder verbreed en verdiept:
* Post-HBO opleiding Gespecialiseerde Leerkracht (om cliënten explicieter bij te kunnen staan)
* Post-HBO opleiding Remedial Teaching (om cliënten met leerproblemen te kunnen helpen)
* Vooropleiding toneelacademie Maastricht (om mezelf te bekwamen in dramatische expressie)
* Bachelor Theologie/Levensbeschouwing (om beter onderlegd te zijn in zingevingsvraagstukken)
* Workshop coach 'Ik Leer Anders' (om beelddenkende cliënten nog beter van dienst te kunnen zijn)
* Opleiding Schoolcounselling bij Stichting Counselling Nederland (om cliënten met psychosociale problematiek op professionele wijze te kunnen ondersteunen)
* Basic Psych-K Facilitator (om cliënten op een geheel ander bewustzijnsniveau te kunnen helpen)

Momenteel ben ik bezig met de (nieuwe) HBO opleiding Bachelor Counselling om mijn cliënten nog professioneler te kunnen ondersteunen en begeleiden. Tevens draagt het volgen van deze opleiding ertoe bij dat het beroep van Counsellor in de (nabije) toekomst de erkenning kan krijgen die het verdient.